Webhoteller – hvad er de, og hvorfor er de vigtige?

Måske har du hørt begrebet ”webhotel” før. Det er et begreb, som bliver brugt, når man snakker om at implementere sin egen hjemmeside, så den kan tilgås på internettet af alle.

Konceptet er egentligt meget simpelt. Webhoteller er servere hos virksomheder, som har dedikeret plads til forskellige individuelle hjemmesider, som så gør, at hjemmesiderne kan findes på nettet.

Du kan faktisk se det lidt som et rigtigt hotel. Du booker din hjemmeside ind på webhotellet, og så er der plads til, at andre kan komme og besøge dig. På samme måde kan man sige, at webhotellet skal være dem, der står for opsætning og vedligeholdelse af serverne. Som på et hotel skal du altså ikke gøre værelset rent!

Dit valg af webhotel bestemmer, hvem der må se med

Når du vælger et webhotel, så er et af de parametre, som du kommer se kaldet for ”trafik”. Dette måles ofte i Gigabytes eller GB, og når det gør dette, så snakker vi her om, hvor mange GB, som kan hentes og uploades i forbindelse med hjemmesiden.

Flere webhoteller har pakker, hvor der findes grænser for trafik. Skulle denne grænse blive overskredet, så kan det blive umuligt for brugere at komme på, eller forbindelsen kan blive helt vildt langsom.

Netop derfor vælger det, hvilket webhotel, som du vælger. Det forkerte hotel kan lade dig have for lidt trafik – så mister du besøgende, og det påvirker både din hjemmeside og eksempelvis din placering i Googles søgeresultater!

Forskellige hoteller har forskellige funktioner

En vigtig ting, som vi i dag ser i mange af disse tjenester, er, at det ikke bare er lagring. I stedet kommer der også funktioner med webhotellet, som man måske ikke havde fået andetsteds.

Er du ferm med IT, så behøver du måske ikke meget mere end lagerpladsen og en e-mailadresse til din side. Du kan altid finde en opdateret oversigt over webhoteller på findhosting.dk.

Men hvad nu, hvis man godt vil have lidt ekstra? Jo så afhænger det netop af webhotellet, som du vælger! Nogle udbyder for eksempel en webshop, som let kan bygges og integreres eller muligheden for at inkorporere WordPress i designet.

Det betyder, at mange af de ekstra funktioner, som kan gøre livet lettere for dig og oplevelsen sjovere for dine besøgende ikke altid er tilgængelige. I stedet afhænger det af, hvor din hjemmeside skal bo på nettet.